Novembre 2017

NEWS

Abel i Arnau Tomàs, solistes en el Doble de Brahms aquest cap de setmana amb l’OBC i a L’Auditori de Barcelona


© Igor.cat

Escrit inicialment per a violoncel solista i de caràcter clarament concertant, el Doble de Brahms (que és com es coneix popularment el Concert per a violí, violoncel i orquestra en La menor op. 102) és un repte per a tots els qui l’interpreten. Per als germans Tomàs Realp, aquest doble concert "és gairebé un poema simfònic en el sentit que els solistes estan molt integrats en l’orquestra, ho veiem ja des d’un inici en què el concert comença amb el recitatius de cello i violí que després exposa el conjunt orquestral".

Una estructura "original, si la comparem amb d’altres concerts clàssics" que demana d’una participació i interacció molt grans per part dels solistes amb la resta de músics de l’orquestra: "Responem i acompanyem indistintament els vents en passatges més tècnics, que no deixen de ser ornamentals, fins al punt d’establir un diàleg, una relació clarament cambrística". Aquest fet és per a Abel i Arnau Tomàs el que en bona part dona sentit a què siguin ells, dos germans i membres del quartet de cambra amb major reconeixement i projecció internacional del moment, el Quartet Casals, els solistes escollits per interpretar una obra que ja van tocar el 2015 amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana.

MÉS INFORMACIÓ I COMPRA D'ENTRADES
Més sobre Abel i Arnau Tomàs Realp

El violinista Joel Bardolet, concertino - director en els concerts d’Avi Avital Vivaldi · L'esplendor de la Venècia barroca


© Michal Novak © Harald Hoffmann / DG

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae i el solista internacional de mandolina Avi Avital presenten tres concerts aquest cap de setmana a Catalunya: el primer d’ells divendres 24 a les 21h00 a l’Auditori de L’Hospitalet de l’Infant; el segon dissabte 25 a les 21h00 al Teatre Tarragona (amb Fòrum de l’espectador previ a les 20h30) i diumenge 26 de novembre, a les 17h30, a la Sala de concerts del Palau de la Música CatalanaEl programa és el següent: 
Avi Avital, mandolina
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Joel Bardolet, concertino - director
 
Música d'Antonio Vivaldi (Venècia, 1678 - Viena, 1741)
 
Part I  
Concerto grosso en Re menor, RV 565
Concert en La menor, RV 356 (Avi Avital, solista)
Concert en Do major, RV 425 (Avi Avital, solista)
 
Part II
L’estiu de Les Quatre Estacions, RV 315 (Avi Avital, solista
L’hivern de Les Quatre Estacions, RV 297

El pianista Carles Marigó presenta divendres a Callús el seu Retrat sonor i la mezzo Anna Alàs i Jové debuta a la WinterOper de Potsdam

El pianista blanenc continua aprofundint en el llenguatge de la improvisació i aquest divendres presenta nova proposta a Callús, a les vuit del vespre, gràcies a la complicitat de l'Escola Municipal de Música de Callús. El concert s’emmarca dins el cicle de tardor del municipi que se celebra a la rectoria de Godmar.

#imperdible #nousformats #músicadelmoment

Recuperem el vídeo de presentació d’IBÈRICS al Palau de la Música Catalana, enregistrat per Betevé

“Carles Marigó mostró con creces su exquisita sensibilidad como intérprete e improvisador (…) Marigó exhibe un arte sutil, gusto por los matices suaves, el calor lírico y la naturalidad del sonido”

El País, Javier Pérez Senz

Per la seva banda, la mezzosoprano Anna Alàs i Jové debuta aquest dijous a l’òpera de Potsdam amb la producció Elias de F. MENDELSSOHN que dirigeix Titus Engel i que compta amb la direcció escènica d’Andreas Boder. Les funcions d’Elias s’allargaran fins a primers de desembre: una nova fita en la trajectòria d’Alàs que el proper mes de desembre cantarà en El Messies participatiu de la Fundació la Caixa que tindrà lloc a l’Auditori Manuel de Falla de Granada. 

Contacte:
Rut Martínez Ribot
hey@seedmusic.eu
T. +34/649 935 371