Ediciˇ discogrÓfica - World Music

The New Catalan Ensemble és una formació de caràcter estable que neix amb la voluntat d’incorporar el so dels instruments tradicionals catalans a d’altres àmbits musicals, partint de la fusió com a vehicle d’expressió artística.

Una de les característiques d’aquest nou ensemble és la seva flexibilitat: és a dir, la formació s’amplia o es redueix segons ho demana l’especificitat de cada projecte. Músics d’estil i procedència diversa acosten els seus respectius llenguatges en un exercici que, en la seva segona producció, investiga les arrels musicals ètniques i fleta un grup de músics joves però experimentats, provinents de llenguatges distints, la qual cosa els permet variar la càrrega harmònica, rítmica i tímbrica en cadascun dels temes. Lidera el grup el graller i compositor Manu Sabaté, guanyador de la primera beca NewCat.

En definitiva, The New Catalan Ensemble ofereix una mirada sonora i rítmica noves a través de la posada en comú de les diferents vivències musicals dels seus intèrprets, a la recerca conjunta d’un nou so que és tan experimental com pròxim alhora.

Per últim, aquesta proposta suma la col·laboració de l’il·lustrador barceloní Arnal Ballester que recull aquesta voluntat creativa evidenciada pels músics del Catalan Ensemble, per al qual ha creat una imatge corporativa amb segell propi.

MANU SABATÉ // gralla, clarinets i direcció musical
GEMMA HUMET i ANNA FERRER // veus 
ADRIÀ GRANDIA // viola de roda i gralla
MAGÍ CANYELLES // tenora i saxo tenor
BERNAT TORRAS // percussió
MARTÍ HOSTA // percussió
CISCO CARDONA // guitarra
SÍLVIA ISACH // videoprojeccions

Aquesta pÓgina utlitza cookies per millorar l'experiŔncia de l'usuari durant la navegaciˇ. En cas de continuar navegant s'entendrÓ que accepteu la nostra polÝtica de cookies.