El Trio Fortuny al Festival de Wissembourg

El Trio Fortuny al Festival de Wissembourg

Després d’actuar el passat 24 de juliol a La Pedrera, en la jornada de cloenda del festival BACHcelona, els músics del Trio Fortuny han viatjat fins a Wissembourg per participar, juntament amb el també pianista Albert Cano Smit, en diversos dels concerts del seu festival internacional de música, enguany destinat a homenatjar la figura de l’escriptor català Jaume Cabré, i on Joel Bardolet també va presentar programes a duo i trio.

El Trio Fortuny que formen Joel Bardolet, violí; Marc Heredia, piano i Pau Codina, violoncel van presentar a la seu principal del certamen, La Nef, un programa divers que va incloure obres de R. Wagner; C. Debussy, M. Ravel, J. S. Bach i F. Mendelssohn.

Bardolet també va actuar a duo acompanyat del pianista Nikita Mndoyants (obres de F. Schubert, G. Ustvolskaya i S. Prokofiev), amb el seu quartet estable, Lassus Quartet (G. Kurtág, R. Lassus, A. Webern i B. Bartók) i formant trio amb  el reconegut violoncel·lista Christoph Croisé i de nou amb el pianista Albert Cano Smit (B. Smetana, L. V. Beethoven i M. Ravel).

El programa presentat pel Trio Fortuny al BACHcelona 2018, titulat Hommage à Johann Sebastian Bach, inclou obres a trio d’alguns dels fills del genial compositor alemany i les mescla amb diverses intervencions solístiques. Per cloure aquest nou programa, els músics han escollit el magnífic Trio per a piano núm. 1 en Re menor, op. 49 de Felix Mendelssohn Bartholdy, a qui devem en bona mesura el reconeixement a la figura i obra de J. S. Bach.

Aquesta temporada 2018-2019 el trio de músics catalans portarà aquest nou programa creat ad hoc per a La Pedrera en escenaris com l’Auditori de Girona (sala de cambra – Temporada Ibercamera), La Bisbal d’Empordà (teatre Mundial) i Tarragona (teatre Metropol) -en ambdós casos de mans de Joventuts Musicals de Catalunya.