Anna Alàs i Jové enregistra un disc de lied

Alas Fleischer Stuttgart

Anna Alàs i Jové enregistra un disc de lied

La mezzosoprano Anna Alàs i Jové enregistra un disc de lied amb el seu pianista Alexander Fleischer. Després de debutar aquest estiu amb l’ORCAM (Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, sota la batuta de Víctor Pablo Pérez) i de formar part del cast de La flauta màgica presentada en la darrera edició del Festival Castell de Peralada (producció que ha significat el debut operístic del dramaturg Oriol Broggi), la mezzosoprano Anna Alàs i Jové enregistrarà aquesta tardor un disc de cançó, a duo, amb el seu pianista Alexander Fleischer, amb qui treballa de manera regular i rigorosa des de fa més d’una dècada.

Alàs, que ha estat reconeguda com a liederista a Alemanya (2n Premi de la International Competition for the Art of Lied Stuttgart 2010, entre altres) i tal i com ella mateixa recorda: “Som duo estable –amb Fleischer- des que ens vam conèixer a la classe de lied de Wolfram Rieger fa deu anys; hem rebut classes també d’Irwin Gage, Dietrich-Fischer-Dieskau, Brigitte Fassbaender i Malcolm Martineau. Vam ser seleccionats pel cicle Exzellenz Konzerte apadrinats per Daniel Barenboim, vam rebre el 2on Premi a l’Internationaler Wettbewerb für Liedkunst Stuttgart, Thomas Hampson ens va convidar com a becaris de l’Acadèmia de Lied de la Heidelberger Frühling i hem compartit escenari amb Thomas Quasthoff al Konzerthaus de Berlín.”

Fleischer és un exponent de la nova generació de pianistes de cançó, molt sol·licitat tant per concert com per enregistraments i altament valorat com a pedagog (Musik Hochschule de Berlin i Mannheim).

Les obres que cantarà Alàs en aquest disc formen part de les compilacions:  

Frederic Mompou

“Combat del somni”

Xavier Montsalvatge

“Cinco Canciones Ne​gras” 

Eduard Toldrà

“Seis canciones castellanas”

Joan Magrané

“Tres poesies de Bartomeu Rosselló-Pòrcel” ESTRENA

Manuel de Falla

“Siete canciones españolas”

 

Vídeos

 

Floreix l’ametller – Toldrà

Canto negro – Montsalvatge