El Cosmos Quartet enregistra Influences

El Cosmos Quartet enregistra Influences

L’estiu intens del Cosmos Quartet culminarà amb l’enregistrament del seu primer disc, INFLUENCES.

El multipremiat conjunt de cambra que formen Helena Satué i Bernat Prat, violins; Lara Fernández, viola i Oriol Prat, violoncel, el Cosmos Quartet, enllaçarà un estiu ple de compromisos destacats en la línia de consolidar la seva proposta artística amb l’enregistrament, a finals de setembre, del seu primer disc com a quartet estable.

Reconeguts a principis d’aquest 2018 amb el prestigiós 1r Premi del Concurs Internacional de Heidelberg, organizat per la Fundació Irene Steels-Wilsing i el Festival Heidelberger Frühling, el Cosmos Quartet és un dels quartets més sòlids i amb major projecció internacional del moment. Després de passar pel festival Emergents Barcelona Music Festival de L’Auditori, de desplegar residència artística en l’edició de 2018 de la Schubertíada a Vilabertran (amb concerts a la Canònica de Santa Maria però també a l’Auditori dels Caputxins de Figueres), d’actuar a la Quincena Musical de Donostia i properament al festival de Gent, a Bèlgica, entre d’altres, el Quartet gravarà les obres següents en el seu àlbum debut (Seed):

Joseph Haydn

Quartet de corda op. 64, núm. 6 en Mi b major

Raquel García-Tomás

Così mostraste a lei i vivi ardori miei (world premiere de la versió per a quartet de corda)

Johannes Brahms

Quartet de corda op. 67, núm. 3 en Si b major

L’equip de N, vinculat al segell Neu Records (Santi Barguñó i Hugo Romano) a la producció musical i de Seed en relació a l’edició de l’àlbum ultimen els preparatius de l’enregistrament previst a principis de la tardor vinent. El reconegut periodista i crític musical Antoni Batista signarà els comentaris del llibre – disc.

 

Han dit sobre el Cosmos Quartet

 

“Here is an ensemble with a personal sound and approach that merits every bit of attention and assistance”

ALFRED BRENDEL

 

Vídeo d’actuació en directe: Accademia Europea del Quartetto 2018

Vídeo de Tv3: A propòsit de la Schubertíada

Vídeo de Tv3: A propòsit del festival Emergents

Crítica de La Vanguardia: Cosmogonies – Per Jorge de Persia (pdf)