Retrat en groc de Jordi Molina

Retrat en groc de Jordi Molina

El tenora Jordi Molina publica el seu treball discogràfic més compromès: Retrat en groc. Conegut per la seva llarga trajectòria a favor de la difusió i innovació com a intèrpret d’aquest instrument, suma un nou àlbum a la seva discografia. Retrat en groc és la continuació del seu projecte com a músic i una reivindicació de llibertat. El disc es publicarà aquest mes de novembre dins de la col·lecció ADEP de la discogràfica Seed, i es presentarà en directe, amb col·laboracions especials, el 7 de desembre vinent a l’Auditori Teatre Espai Ter.

Així defineix aquest nou disc el mateix Jordi Molina: “Retrat en groc és el reflex del moment professional que visc en l’actualitat: continuar amb el treball de consolidació d’un projecte que es va iniciar amb el disc Matèria del temps (Discmedi, 2016) amb la intenció de crear una nova música en la frontera estètica d’allò que és música tradicional i on la tenora fos clar protagonista.

Però també amb aquest disc vull deixar constància del meu dret a la llibertat d’expressió. La prohibició del color groc, com a símbol davant d’una repressió desaforada, ha arribat a límits absurds i ridículs amenaçant molt seriosament un dels principis fonamentals dels drets humans”.

Molina dedica l’àlbum, amb fotografies d’Elisabet Bataller, a tots els i les presos polítics i exilitats; i en especial a la torroellenca Dolors Bassa i a Lluís Puig.

Crèdits del disc:

Jordi Molina, tenora, composició, arranjaments i direcció musical
Joan Díaz, piano i teclats
Joan Aguiar, violí, guitarró, guitarra i mandola
Franco Molinari, contrabaix
Marc Vila, percussions
Ramon Prats, bateria
Júlia Molina, veu

Totes les composicions i arranjaments són originals de Jordi Molina excepte Jota Llevantina, música i lletra de Miquela Lladó. També hi col·laboren, en alguns temes, Carles Dènia, Ramon Cardo, Joan Mar Sauqué i Eduard Prats.

 

Fotografia © Zabet Photos (Elisabet Bataller)