Bestiari, del llibre a la partitura

Bestiari, del llibre a la partitura

La col·lecció ADEP, impulsada des de Seed Music per donar sortida a propostes de world music, és a punt d’enllestir Bestiari (ADEP006), el projecte més coral que ha dut a terme fins ara. Es tracta d’un nou àlbum basat en el poemari homònim de Josep Carner que ha comptat amb múltiples col·laboracions del món cultural català.

La formació The New Catalan Ensemble, com en els anteriors àlbums de la col·lecció ADEP, és la base musical del projecte. La música i la producció ha anat a càrrec de Joan Díaz, juntament amb la coproducció musical de Quim ‘Kato’ Puigtió. Com a instrumentistes, també hi han participat els membres del Trio Fortuny (Joel Bardolet, Pau Codina i Marc Heredia), així com músics de referència en l’àmbit de la música tradicional com el tenora Jordi Molina, el graller Manu Sabaté, Pau Puig (dolçaina i sac), Xavi Torrent, flabiol; Marc Timón, tible; Marc del Pino, acordió diatònic; Adrià Grandia, viola de roda… Els poemes s’han convertit amb cançons cantades per diversos col·laboradors: Roger Mas, Gemma Abrié, Carles Belda, Gemma Humet, Marta Pérez (Les Anxovetes), Marc Parrot, Joana Gomila, Xavi de Bétera i Lucia Fumero. També s’han enregistrat els poemes recitats per l’actriu Clara Segura i l’actor Pere Arquillué.

L’enregistrament ha tingut lloc aquesta tardor de 2018 als estudis de MusicLan i als de Quim ‘Kato’ Puigtió, sota la coordinació del segell discogràfic Seed. L’àlbum es publicarà a finals d’aquest any i suma el talent de joves il·lustradors de l’Escola Massana, coordinats per Arnal Ballester, director d’art del projecte. Bestiari serà també un web interactiu que inclourà contingut extra: les partitures de les vint-i-dues cançons descarregables (sense cost) i un play along per tal que els mestres puguin usar-lo a les aules. El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura (Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural) i preveu una edició especial (llibre – disc) que es distribueixi de manera gratuïta a totes les escoles de primària registrades pel Departament d’Ensenyament. Els comentaris del llibret els signen el musicòleg Oriol Pérez Treviño i el poeta Sebastià Alzamora.

 

Fotografia © Montse Capdevila