Miquel Ramos s’incorpora a la família Seed

Miquel Ramos s’incorpora a la família Seed

La cartera d’artistes de Seed Music s’amplia amb la incorporació de Miquel Ramos, jove clarinetista destacat en la seva generació per les seves excel·lents virtuts com a intèrpret i debuts brillants amb formacions catalanes i d’arreu d’Europa.

Ramos va començar a estudiar clarinet a l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar i va seguir al Conservatori Professional de Música de Badalona, amb Xavier Castillo, i a l’ESMuC amb Josep Fuster. Ha rebut consells de professionals com Lorenzo Coppola i Vicent Alberola, i va completar la seva formació a la Musikhochschule de Lübeck de la mà de la solista internacional Sabine Meyer, obtenint la matrícula d’honor i gaudint de beques d’estudis per part de la JONDE/BBVA i la Possehl Stipendium. Ha tocat amb la JONC, ha participat com a academista a la Philharmonisches Orchester Lübeck i és convidat regularment com a solista de clarinet a orquestres com la Festival Strings Luzern, Geneva Camerata, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’OBC, la Philharmonisches Orchester Lübeck i l’Orquestra de Radio Televisió Espanyola, entre d’altres.

Actualment és membre del projecte Spira Mirabilis, amb el qual ha tingut l’oportunitat d’interpretar el repertori clàssic amb instruments històrics, i del reconegut quintet de vent Azahar Ensemble, conjunt de constant activitat. El 2016 va debutar com a solista interpretant el concert de Carl Nielsen amb l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana.

PROJECTES IMMEDIATS

Ramos tocarà el proper 20 de juny al Palau de la Música Catalana, dins el Cicle Intèrprets Catalans, juntament amb altres artistes de Seed Music. En aquest concert a quartet, que completen Joel Bardolet, Carles Marigó i Pau Codina, interpretaran el Quartet per a la fi dels temps de Messiaen i dues peces de Philip Glass. Un altre dels projectes que encararà properament és el Quintet per a clarinet en si menor op. 115 de Brahms, una obra que prepara amb el Lassus Quartett, formació liderada per Joel Bardolet.

Benvingut, Miquel!