Music in Silence del Lassus Quartett

Music in Silence Lassus Quartett

Music in Silence del Lassus Quartett

Aquest mes de maig s’ha publicat un àlbum amb obres de Sciarrino i Ockeghem que recull l’experiència del quartet en el projecte Music in Silence.

Es tracta d’una producció original del segell alemany BACKLASH Music en què el Lassus Quartett, quartet de corda liderat pel violinista Joel Bardolet, es va proposar assajar i enregistrar en silenci verbal la peça Ombre nel mattino di piero del compositor contemporani Salvatore Sciarrino.

Durant cinc dies, els músics van experimentar i documentar aquest enregistrament. L’experiència es va plasmar en un film documental i també en el disc homònim que edita BACKLASH Music i que inclou l’obra de Sciarrino juntament amb el Kyrie i l’Agnus Dei (I i V moviments) de la Missa ‘Mi-Mi’ [Missa Quarti Toni] de Johannes Ockeghem.

Seed i el quartet presentaran el disc i el projecte a Barcelona, el proper 15 de maig a les 19.30 h a l’Arts Santa Mònica. En el marc de l’acte es projectarà el teaser del documental. A continuació, el Lassus Quartett oferirà un concert amb obres de Kurtág, Cage i les peces d’Ockeghem enregistrades al disc. A més a més, discogràfica i artistes comptaran amb la presència i complicitat del compositor Joan Magrané, que desgranarà les singularitats del repertori del concert.  

L’acte culminarà amb una xerrada amb els músics, que explicaran en primera persona com van viure aquesta experiència.

Lassus Quartett, també al Barcelona Poesia 2019

L’endemà de la presentació d’aquest àlbum, el quartet de corda de Bardolet tocarà en el marc del Festival Internacional de Poesia de Barcelona -dijous 16 de maig juntament amb la companyia Baró d’Evel-, al Palau de la Música Catalana on, l’any vinent, debutaran en el marc de la temporada de concerts estable del Palau.

FOTO: Dan Abbott