Residència del Trio Fortuny a L’Atlàntida de Vic

Residència del Trio Fortuny a L’Atlàntida de Vic

El Trio Fortuny ha estat la formació convidada com a resident al cicle Clàssica Jove 2019 que organitza L’Atlàntida de Vic. La residència per a músics ha estat la novetat d’aquesta edició del cicle. Així doncs, el Trio Fortuny va oferir una activitat pedagògica i dos concerts de característiques diferents al llarg de tres dies (25, 26 i 27 de juny) per tal de desenvolupar un projecte exclusiu per al Clàssica Jove, que a més a més aquest any es dedicava a la figura de Franz Schubert.

La formació va oferir-hi primer de tot un Seminari centrat en Schubert i conduït pel compositor Joan Magrané. En la segona part del seminari, els músics van acompanyar Magrané a l’escenari per desgranar les claus del quintet “La truita” amb música en directe.

Dimecres 26 de juny, es va celebrar un concert gratuït a la plaça de la Catedral de Sant Pere sota el títol “Nit amb el Trio Fortuny”. El concert, emès en directe per El 9 TV, es pot visionar en línia aquí. L’espai, el repertori i l’èxit de convocatòria van reafirmar l’encert de la proposta.

La residència va culminar dijous 27 de juny amb un concert a la Sala Joaquim Maideu de L’Atlàntida de Vic i un repertori centrat en el Quintet en La major op. 114 D. 667 “La truita” de Schubert. Una magnífica cloenda per una residència que va atraure joves estudiants, melòmans i públic osonenc, i que a la vegada va permetre al Trio Fortuny consolidar la seva trajectòria en un dels seus entorns més directes i un equipament entusasta que encara nous projectes com L’Atlàntida de Vic.

Malauradament, el pianista Marc Heredia, membre del trio, no va poder participar de la residència a causa d’un accident que li exigia repòs i recuperació en aquelles dates -in extremis. Afortunadament tornarà a estar actiu ben aviat per continuar amb la seva activitat pianística. En la residència vam comptar amb la col·laboració d’Enrique Bagaría i de Paulina Dumanaite.