Estrena del Newman Trio al FeMAP 2019

Estrena del Newman Trio al FeMAP 2019

El violinista Joel Bardolet, el violista Adam Newman i el violoncel·lista Pau Codina debuten junts com a Newman Trio al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que va estrenar la 9a edició divendres 5 de juliol i que oferirà concerts d’antiga en indrets únics dels Pirineus al llarg de l’estiu, fins al 25 d’agost. El Newman Trio hi presentarà “Diàlegs”, un programa amb obres de Boccherini, Beethoven, Kurtág i Bach que es repetirà en tres concerts, tres ocasions úniques en diferents espais.

Dissabte 10 d’agost tocaran a l’església de Sant Julià (Ceuró, Castellar de la Ribera). L’endemà dia 11 d’agost seran a l’església de Santa Cecília (Vilanova de Banat), i dilluns 12 d’agost tocaran al refugi del Niu de l’Àliga (situat a 2.537 metres, al cim de la Tossa d’Alp, el refugi del Niu de l’Àliga és un magnífic balcó des d’on observar el Pirineu central).

El FeMAP ofereix visites guiades patrimonials prèvies als concerts incloses en l’entrada al concert, i també ofereix packs turístics amb concert, allotjament i esmorzar doble. Tota la informació sobre concerts i packs turístics, al web del FeMAP.

Comentari del programa
<< Bach – Kurtág, o el que és el mateix, un diàleg fluid a través del temps. Parlem de dos compositors imprescindibles en els seus respectius gèneres i estils que, atesa la seva inqüestionable creativitat i talent, transcendeixen marcs temporals. L’expressió musical més genuïna del barroc, que trobem en Bach, interpel·larà la síntesi idiomàtica pròpia de la música contemporània, àmbit on Kurtág ha signat algunes de les pàgines més brillants dels darrers cinquanta anys. Enmig d’aquest discurs contrastat però coherent, atès que simplicitat i improvisació esdevenen vasos comunicants, el Newman Trio insereix l’obra de Boccherini, elegant i fresca en l’estil. El programa que presentem mostra, en el seu tram final, el domini increïble de tècnica i ofici propi d’un jove Beethoven que usa un trio de corda pràcticament com si fos un quartet i ens ofereix, d’aquesta manera, un avançament d’allò que serà un univers musical dramàtic i expansiu absolutament referencial en la història de la música de tots els temps. >>