El clarinetista Miquel Ramos desplega la seva residència artística a La Pedrera

El clarinetista Miquel Ramos desplega la seva residència artística a La Pedrera

Aquest diumenge 17 de novembre, a les sis de la tarda, el clarinetista Miquel Ramos donarà el tret de sortida a la residència musical que desplegarà a l’Auditori de la Fundació Catalunya – La Pedrera. Serà amb un concert centrat en la formació de quintet i al costat d’un dels quartets de corda internacionals més singulars del moment, el Lassus Quartett que lidera el també exresident de la Fundació Catalunya – La Pedrera, Joel Bardolet (violí).

Per obrir la seva residència de tres concerts, Ramos ha optat per un repertori de gran compromís i dificultat musicals atès que inclou dos dels quintets per a clarinet i quartet de corda més rellevants del repertori universal: ens referim al Quintet en La major per a clarinet i corda KV581 de W. A. Mozart (conegut popularment com a «Stadler») i del Quintet en Si menor per a clarinet i corda op.115 de Johannes Brahms.

Amb tot, Miquel Ramos, que destaca per la seva versatilitat i porositat interpretatives, també assumirà al llarg de la seva residència reptes associats al repertori contemporani i al diàleg entre disciplines amb l’objectiu de mostrar d’una manera el més completa possible el seu perfil com a músic. En aquest sentit, en el segon concert de la seva residència, que tindrà lloc el proper 15 de març, el clarinetista català format a l’ESMuC i a Alemanya (és deixeble destacat de la reconeguda clarinetista Sabine Meyer), estrenarà una obra d’encàrrec a la compositora resident Raquel García – Tomás en el marc d’un programa que sumarà el talent de l’actor Jaume Sangrà i del pianista Àlex Ramírez. Per cloure la seva residència, Miquel Ramos actuarà a duo amb el pianista Àlex Ramírez el proper 19 d’abril.