SEED enregistra la música vocal d’arrel popular de Robert Gerhard

SEED enregistra la música vocal d’arrel popular de Robert Gerhard

Considerat com un dels compositors catalans més rellevants del segle XX, Robert Gerhard i Ottenwaelder (Valls, 1896 – Cambridge, 1970) centra el nou projecte discogràfic de Seed (volum 13 de la col·lecció Premium, en format de llibre – disc) produït amb motiu del cinquantè aniversari de la mort del músic i compositor que s’escau aquest 2020 i del 125 aniversari del seu naixement, el 2021.

La proposta, en la qual s’està treballant des de fa mesos a recer de la commemoració oficial decretada per la Generalitat de Catalunya – Any Gerhard, se centra en enregistrar l’obra vocal d’arrel popular del compositor vallenc i per a fer-ho, Seed comptarà amb una tríada de luxe: les sopranos Núria Rial i Maria Hinojosa i la mezzosoprano Anna Alàs i Jové.

La producció inclourà l’enregistrament de les obres següents: ROBERT GERHARD, obra vocal d’arrel popular (SEED013, 2020)

Cançons populars catalanes: aquest cicle consta de catorze cançons per a soprano o mezzosoprano i piano. Dedicades a Concepció Badia d’Agustí, va ser compost entre l’any 1928 i 1929. Estrena de vuit cançons el 1929 al Palau de la Música Catalana.

ANNA ALÀS I JOVÉ & ALEXANDER FLEISCHER.
Cançó del lladre · La cinta daurada · L’escolta · La tornada del pelegrí · La cita · El carboneret · La comtessa de Floris · Cançó de batre

NÚRIA RIAL amb OBC, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Direcció de FRANCESC PRAT. Orquestrades el 1931. Estrenades a Viena, al festival de la ISCM de 1932 sota la direcció d’Anton Webern.
La calàndria · La mort i la donzella · El petit vailet · El Cotiló · Enemic de les dones · Els ballaires dins un sac

NÚRIA RIAL també gravarà la versió orquestral del Cancionero de Pedrell de 1941, novament amb direcció de FRANCESC PRAT.

Sis chansons populaires françaises – MARIA HINOJOSA, soprano amb FRANCISCO POYATO, piano.
Voici le mois de Mai · Les cloches de Guérande · Un rossignol vint sur ma main · La plus jeunette · La valse de Lauterbach · Me suis mise en danse

7 Hai-Kai per a soprano, flauta, oboè, clarinet, fagot i piano (1922), amb MARIA HINOJOSA i SEED ENSEMBLE.

L’àlbum compta amb producció musical de Santi Barguñó i s’enregistrarà a finals d’aquest 2020 a Alemanya i a Catalunya, atès que alguns dels artistes implicats no poden viatjar a causa de la pandèmia. A Catalunya, els enregistraments tindran lloc a L’Auditori de Barcelona i a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí.