LASSUS QUARTETT

Establert a Suïssa des de 2015, aquest quartet liderat pel violinista Joel Bardolet integra veus poroses, corals i d’una gran personalitat que articulen una programació original que mescla repertori nou i antic per a cambra.

 

Les seves referències són principalment per membres del Hagen Quartett, amb una influència significativa per part de Rainer Schmidt, com també de Ferenć Rados, Clive Brown i Claudio Martínez Mehner, el Lassus Quartett.

 

Amb Antonio Viñuales també al violí, Adam Newman a la viola i David Eggert al cello, com a resultat del seu treball estable com a quartet ja han estat convidats a tocar en diversos festivals i cicles de música de cambra d’arreu d’Europa i d’Amèrica. Debuten a Barcelona en el marc del festival internacional de poesia de la ciutat i en la temporada de concerts 2019-20 del Palau de la Música Catalana.

Joel Bardolet i Antonio Viñuales, violins

Adam Newman, viola

David Eggert, violoncel

ÀLBUMS

lassus SCIARRINO

SALVATORE SCIARRINO

Ombre nel mattino di piero

CD. BACKLASH music, 2019

Una producció original del segell alemany BACKLASH Music en què el Lassus Quartett, quartet de corda liderat pel violinista Joel Bardolet, es va proposar assajar i enregistrar en silenci verbal la peça Ombre nel mattino di piero del compositor contemporani Salvatore Sciarrino.

Durant cinc dies, els músics van experimentar i documentar aquest enregistrament. L’experiència es va plasmar en un film documental i també en el disc homònim que edita BACKLASH Music i que inclou l’obra de Sciarrino juntament amb el Kyrie i l’Agnus Dei (I i V moviments) de la Missa ‘Mi-Mi’ [Missa Quarti Toni] de Johannes Ockeghem.

 

SALVATORE SCIARRINO

Ombre nel mattino di piero: Kyrie i l’Agnus Dei (I i V moviment)

 

JOHANNES OCKEGHEM

Missa ‘Mi-Mi’ [Missa Quarti Toni]

VÍDEOS