MIQUEL RAMOS

Excel·lència musical KM0

 

Miquel Ramos Salvadó (Premià de Mar, 1989) va començar a estudiar clarinet a l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar amb el professor Francesc Navarro, i va seguir al Conservatori Professional de Música de Badalona amb Xavier Castillo i a l’ESMuC amb Josep Fuster. Durant aquesta etapa rep consells musicals de músics com Lorenzo Coppola, Vicent Alberola i el Quartet Casals.

 

Completa la seva formació a la Musikhochschule de Lübeck de la mà de la solista internacional Sabine Meyer, obtenint la matrícula d’honor, i gaudint de beques d’estudis per part de la JONDE/BBVA i la Possehl Stipendium. Ha tocat amb la JONC, ha participat com a academista a la Philharmonisches Orchester Lübeck i és convidat regularment com a solista de clarinet a orquestres com la Festival Strings Luzern, Geneva Camerata, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’OBC, la Philharmonisches Orchester Lübeck i l’Orquestra de Radio Televisió Espanyola, entre d’altres.

 

És membre del projecte Spira Mirabilis, amb el qual ha tingut l’oportunitat d’interpretar el repertori clàssic amb instruments històrics, i del reconegut quintet de vent Azahar Ensemble. El 2016 va debutar com a solista interpretant el concert de Carl Nielsen amb l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana.

VÍDEOS