Trio Fortuny: Schubert, Brahms

Trio Fortuny: Schubert, Brahms

8,00

HD VIDEO

Digital video in high definition and non compressed audio (WAV 16 bit 48kHz) in HD MOV format.

 

Joel Bardolet (violin), Pau Codina (cello) and Marc Heredia (piano) are three unique and talented young musicians who, together, have created a strong chamber group focused on performing some of the key works written for piano trio.

 

Joel Bardolet, violin

Pau Codina, cello

Marc Heredia, piano

SKU: SEED004-HD-VIDEO Categoria: Etiquetes: , ,
Descripció
Franz Schubert

Trio D. 929 n. 2

 

Johannes Brahms

Trio op. 8 n. 1

 

 

Durada: 88’43”

SEED presenta el seu primer concert en vídeo per streaming en col·laboració amb l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí.

Per obrir la temporada de música clàssica 2017-2018, Seed i l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí van promoure conjuntament un concert del Trio Fortuny el passat dissabte 7 d’octubre de 2017. En ell, el Trio que formen Joel Bardolet al violí, Marc Heredia al piano i Pau Codina al violoncel, va interpretar dues de les obres que aquesta temporada han portat en marcs com el Palau de la Música Catalana i els festivals de Cervià de Ter o de la Portaferrada, entre altres. Es tracta del Trio op. 8 núm. 1 de Johannes Brahms i del Trio D. 929 núm. 2 de Franz Schubert: dues obres clau del repertori escrit per a aquesta formació, el trio amb piano.

 

El resultat d’aquest treball en comú significa també el primer concert per streaming realitzat a l’Espai Ter, un auditori de gran rellevància que destaca per acollir, entre altres, el Festival de Música Clàssica de Torroella de Montgrí, de llarga tradició i considerat estratègic pel Departament de Cultura de la Generalitat. Recordem que la col·laboració entre Seed i l’Espai Ter no és nova: aquest equipament va acollir l’enregistrament del debut discogràfic com a solista de Joel Bardolet, Intertwined Paths (Seed, 2016).

 

La realització del vídeo ha anat a càrrec d’Artur Tort, mentre que l’àudio el signa Santi Barguñó per a N Music Production.

Més sobre el Trio Fortuny

Trio Fortuny

Tres dels músics amb major inquietud i singularitat artística de la seva generació s’uneixen per articular un trio de caràcter estable que permeti desenvolupar un treball rigorós d’aproximació a algunes de les obres clau escrites per a una de les formacions de cambra per excel·lència, el trio amb piano.

 

El violinista Joel Bardolet va realitzar els seus estudis superiors a l’ESMuC i posteriorment va cursar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa Muriel Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical. L’abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik Basel, amb Rainer Schmidt. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el segon concert de Bartók amb la Basel Sinfonie Orchester. Ha rebut el mestratge de músics com Vera Martínez Mehner, Maurice Fuks, Erich Höbarth i András Keller. En l’actualitat és freqüent el contacte pedagògic amb Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Rony Rogoff i Ferenc Rados.

 

Pau Codina va començar els seus estudis de violoncel als 5 anys amb la professora Eulàlia Subirà, a l’Escola Municipal de Música de Manlleu. Ha rebut classes de professors com Ivan Chiffoleau, Daniel Grosgurin, Peter Thiemann i Louise Hopkins. L’any 2002 va ser acceptat com alumne a la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres, i va cursar els estudis de grau superior en la Guildhall School of Music & Drama, graduant-se amb menció d’honor el 2010. Posteriorment va cursar el Solo Artist Diploma a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les amb el professor Gary Hoffman. Ha assistit a cursos i classes magistrals amb professors com Lluís Claret, Anner Bylsma, Franz Helmerson, Steven Isserlis i Mstislav Rostropóvitx. Ha debutat ja com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra de la RTVE, la Simfònica del Vallès i la JONC, respectivament.

 

Marc Heredia va iniciar els seus estudis de piano als tres anys i va continuar la seva formació amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Més tard, entre 2008 i 2012, va continuar la seva formació a la Escuela Superior de Música Reina Sofía amb professors com Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. De 2012 a 2014 va cursar un Master of Arts a la Hochschule für Musik de Basilea, Suïssa. Ha actuat en importants sales com L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional i la Fundación Juan March de Madrid, el Claustre de Sant Domènech de Peralada i també ha tocat en marcs com el cicle Solistas del SXXI a l’Auditorio Sony de Madrid o a l’Auditori de Girona, entre altres.