(d)ones, el nou disc de Les Anxovetes

Anxovetes (d)Ones

(d)ones, el nou disc de Les Anxovetes

Dones la vida i d’ones sadolles la set d’unes dones que amb l’aigua es desfan.
Aigua dones a dones d’aigua. Aire fresc en entranyes de sal.
Degotes notes; de notes, gotes; que canten i esgoten amb crits tots els mals.
Dones que albiren
              mots que refilen
                            cants que il·luminen
                                          la vida i la mar.

Aquest és el pòrtic artístic amb el qual Montse Ferrermoner, Marta Pérez i Tona Gafarot presenten nou disc, un pas endavant en la seva trajectòria atès que aposten per incloure-hi deu temes d’autoria pròpia que van més enllà de l’havanera que les ha fet tan populars. Acompanyades per Salva Gallego, guitarra; Xavier Pasqual, contrabaix i Jaume Catà, percussions, i sumant-hi la producció musical de l’experimentat Joan Díaz, l’àlbum (d)ones veurà la llum a finals d’aquest 2017 dins la col·lecció de world music Adep (004), que edita Seed Music.

Les Anxovetes han presentat aquest 2017 la seva proposta artística a la Fira Mediterrània de Manresa i al Festival TROVAM de Castelló de la Plana, en format de showcase; igualment han participat en el Circuit Folk de l’Enderrock, a l’espera de fer girar aquest nou projecte l’any 2018 a nivell tant nacional com internacional.

La fotografia és de Marcel Asso. (d)ones ha comptat amb el suport de l’Espai Marfà i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.