Martín Leiton
IMG_3710p
Martín Leiton_By Sílvia Poch
martín leiton reflex_sílvia poch
DESCRIPCIÓ SPOTIFY_Martín Leiton double bass_foto by Adriano Galante
Toni Saigi i Andreu Pitarch per Sílvia Poch
previous arrow
next arrow

MARTÍN LEITON QUARTET:

CARAVANA

Producte afegit a la cistella

Tant el jazz com el folklore llatinoamericà impregnen cadascuna de les notes que surten del contrabaix de Martín Leiton. Després de diversos anys de rodatge, el quartet barceloní que lidera continua consolidant projecte propi i so singular en un nou treball discogràfic. El Martín Leiton Quartet format per Santi de la Rubia, Toni Saigi i Andreu Pitarch demostra una vegada més com és d'extraordinari el seu diàleg musical. Inspirat en grans referències del jazz com Thelonious Monk, Wayne Shorter o Duke Ellington, el més nou de Martín Leiton, que es publica aquest setembre de 2023 per Seed Music, aconsegueix sumar a aquestes influències indiscutibles la inspiració pròpia de les músiques llatinoamericanes i el vendaval de ritmes i melodies de Gnawa i tuaregs. Un detall més que dona personalitat i potència al cinquè disc com a líder de Martín Leiton.

Graduat en Jazz i Música Moderna pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona però de formació inicial autodidacta, Leiton és multiinstrumentista i cantant. Ha desenvolupat la seva trajectòria en diferents estils: des del folklore llatinoamericà al jazz i de la música afroamericana al flamenc. Actualment és professor del Taller de Músics de Barcelona. Ha editat quatre discos com a líder: Medium (96k Music, 2011), Poetry of Sound (Underpool Records, 2015), Inevitable (Blue Sounds, 2017) i Desde abajo (RASO, 2021). La seva precoç i fructífera trajectòria professional explica que hagi tocat amb Jeff Ballard, Dave Kikoski, Kenny Werner, Perico Sambeat, Albert Bover, Jorge Pardo o Chano Domínguez, entre d'altres, i ha realitzat gires amb Jorge Drexler, Niña Pastori, Juan Perro, Mala Rodríguez, Lucia Fumero, Julia Colom, etc.

Martín Leiton (contrabaix)
Santi de la Rubia (saxo)
Toni Saigi (piano)
Andreu Pitarch (bateria)

FEATURING:
Víctor Carrascosa (trompeta a 'Lío')

Jordi Matas i Martín Leiton, producció
Jordi Matas, mescla
Víctor Garcia, mastering
Enregistrat a l'estudi El Local (Vilablareix), el febrer de 2023

 

TRACKLIST

  1. Upstairs [04:49]
  2. Friendship [07:44]
  3. Lío [07:20]
  4. Tuareg [04:17]
  5. Gimbri [04:00]
  6. Old Devil Moon [06:49]
  7. Sleepy [07:14]
  8. Su Vida [05:26]

 

Mucho groove, melodías muy notables y lo mejor, una alegría contagiosa. Pero también hay colores del norte de África -Tuareg, Gimbri- perfectamente integradas en el lenguaje del jazz. Honesto, directo y radiante. El Periódico