LOS FUMEROS_Lucia i Horacio Fumero_Foto Sílvia Poch
IMG_0850
Los Fumeros foto sílvia poch
Horacio 1 by Sílvia Poch
Lucia i Horacio 2_Foto Sílvia Poch
previous arrow
next arrow

LUCIA FUMERO & HORACIO FUMERO:

LOS FUMEROS

Producte afegit a la cistella

En el terreno del arte no cuenta, por fortuna, la edad, tampoco el sexo o la raza, ni tampoco los lazos familiares. En el escenario los músicos solo somos algo así como amplificadores de algo que pasa a través nuestro, y nuestro máximo éxito consiste en interferir lo mínimo posible entre ese algo y el público” Horacio Fumero

Dos músics units per un mateix cognom que ja és història viva del jazz a casa nostra presenten aquest projecte excepcional format per la pianista i cantant Lucia Fumero i el contrabaixista Horacio Fumero. Pare i filla evidencien una complicitat natural immortalitzada en el seu primer disc a duo on podreu escoltar composicions pròpies com Camino o Torcacita i arranjaments propis de cançons del repertori de la música popular de Llatinoamèrica.

Horacio Fumero va estudiar a Buenos Aires i a Suïssa abans d’establir-se a Barcelona el 1980, quan forma trio amb el mític Tete Montoliu. Al llarg de la seva trajectòria ha tocat amb grans figures internacionals del jazz, entre elles, Gato Barbieri, Johnny Griffin, Freddie Hubbard, Michael Kanan, Bill Mc Henry, Chano Dominguez, Luis Salinas... En l'àmbit català, ha col·laborat amb Ignasi Terraza, Jorge Rossy, Albert Bover, Manel Camp i Rita Payés, entre molts altres.

Lucia Fumero s’ha format com a pianista a Barcelona i Rotterdam, i acaba de cloure la gira de presentació del seu primer disc a trio, Universo normal, un recull de temes propis que l’ha dut a tocar als principals festivals de jazz espanyols, a més de festivals catalans i europeus com l’Athens Jazz Festival, l’Opus Jazz Club de Budapest, Jazzaldia, el Festival de Getxo i Festival de Jazz de Madrid, entre altres. Única i original en el pianisme i la composició, va guanyar el 1r Premi de Juventudes Musicales de España i el Premi a Banda Emergente de la Plataforma Jazz España.

CRÈDITS DEL DISC
Los Fumeros (Seed Music, 2023)
Lucia Fumero, vocals and piano
Horacio Fumero, double bass
Sergi Felipe, recording engineer
Juan Rodríguez Berbín, mixing and mastering
Lucia Fumero and Horacio Fumero, production and arrangements
Recorded in September 2022, at Underpool Studio, Barcelona
Sílvia Poch, photos
Seed Music · Adep 014 B-Sides, 2023

 

TRACKLIST

1. Camino 3:56
Suite Andina 5:13
2. El Aerodinámico
3. Baguala del que llega
4. La Equívoca
5. Torcacita 6:27
6. El diablo suelto 3:28
7. Carancho 3:33
8. Capullito de Alelí 4:12
9. Las Golondrinas 4:22
10. Pra dizer adeus 5:09
11. Tordo músico 5:04
12. Los aretes de la luna 4:27