IMG-20220324-WA0002
IMG-20220324-WA0003
OPCIO 2 CONTRA_DSC03174_colour3
previous arrow
next arrow

LUCAS MARTÍNEZ PROJECT:

TRACES OF MEMORY (SEED JAZZ 004)

Producte afegit a la cistella

Per al saxofonista Lucas Martínez, aquest àlbum és «la manera de protegir» les seves emocions més preuades «de l’amnèsia que crea el pas del temps». El músic de Blanes descriu aquest disc com «un catàleg de melodies que, en sentir-les i en tocar-les, em transporta als moments en què les vaig compondre, a allò que he viscut i allò que he sentit. De la mateixa manera que revisitar un àlbum de fotos propicia el record, Traces of Memory és el meu propi àlbum sonor de vivències i experiències.»

El projecte es va iniciar el 2016 a la ciutat d’Amsterdam, on els quatre membres del grup es van conèixer mentre estudiaven un màster al Conservatorium van Amsterdam. Durant aquests tres anys, el projecte ha desenvolupat un so personal que reflecteix les arrels de cadascun dels components del grup. La música, principalment formada per composicions originals, és un lloc de trobada entre la complexitat, el lirisme, la llibertat i la interacció.

En paraules del director de la col·lecció Seed Jazz de Seed Music, el pianista Joan Díaz, «Traces of Memory és un disc sense artificis. El seu so és net, clar, amb dinàmiques i plans sonors perfectament diferenciables perquè el quartet d’en Lucas sona així. Hi ha un gran equilibri en el rol dels músics i poden ser absolutament sòlids en la base i també molt imaginatius sense perdre la pulsació, la intenció o el so». I afegeix: «El discurs en els solos de Lucas Martínez, sempre amb un so molt personal, sembla que tinguin una voluntat narrativa que s’expressa amb gran riquesa de matisos en la interpretació i estructuralment estan molt ben construïts. Les boníssimes aportacions dels músics convidats sumen riquesa tímbrica al quartet, improvisacions de gran qualitat i el fet que s'hagi incorporat text a alguns temes subratlla aquesta voluntat narrativa i expressiva, aquesta sinceritat en una música de demana complicitat en l’escolta.»

El grup ha estat reconegut amb el premi Incentive a les semifinals de Keep An Eye The Records 2017, i ha estat finalista de la Dutch Jazz Competition 2018, Keep An Eye The Records 2018 i Juventudes Musicales de España 2018. Amb aquest projecte, Lucas Martínez ha actuat en sales i festivals d’Holanda, Espanya i Itàlia. 

Aquest disc ha estat possible gràcies a diversos ajuts i beques concedides a Lucas Martínez: la residència internacional de La Marfà, la beca SENA Fonds, la beca Fonds Podiumkinsten, Amarte Concerts (aquestes tres últimes, beques rellevants a Holanda) així com la residència d’internacionalització al projecte per part de l’Institut Ramon Llull que li va permetre rodar el projecte en concert als Països Baixos, on actualment viu el saxofonista Lucas Martínez.

Lucas Martínez tenor sax 
Roger Santacana piano 
Giuseppe Campisi double bass
Lluís Naval drums

Tots els temes són originals de Lucas Martínez

Featurings: 
Ashton Sellars guitar (tracks 2, 3, 4, 6, 8)
Alba Careta voice (tracks 7, 9)
Khemist voice and lyrics (track 2)
José Martínez voice (track 6)
Isabel Membrilla & Clara Adell lyrics (track 7)

Recording: Marc Piña
Pre-mix: Vernau Mier
Mix & master: Katsuhiko Naito
Musical production: Lucas Martínez
Executive production: Seed Music

 

           

 

TRACKLIST

  1. The Gardener [04:52]
  2. Declarations of Solitude [07:55]
  3. Voiceless Memories [04:29]
  4. Unsettling Peace of Mind [05:41]
  5. A Moment In Time [03:47]
  6. A Fisherman's Tale [04:25]
  7. Frases no dites [04:19]
  8. Struggling Hours [02:51]
  9. Unfading flowers [02:25]