_MG_8702 còpia
_MG_8914 còpia
_MG_8804
_MG_8659
previous arrow
next arrow

JOAN DÍAZ & MARIA ESCUDERO:

LO CÁRDENO SOBRE LO ROJO

Producte afegit a la cistella

El pianista Joan Díaz presenta un recull inèdit de nou cançons originals compostes a partir de diversos poemaris de Federico García Lorca. Amb una llibertat creativa total com a premissa -Díaz ha defugit condicionants cronològics o temàtics en l'elecció dels textos-, el compositor recorda que va submergir-se en la poesia de l'autor de Granada a recer de la composició del Réquiem a Enrique Morente. In Memoriam (2017). “La seva simbologia, tan fortament marcada per la lluna i per l'aigua, em va seduir, així com també l'esclat de colors i musicalitat dels seus versos”.

Joan Díaz ha escollit la cançó com a vehicle per a revisitar uns poemes que cristal·litzen en unes melodies volgudament simples per afavorir la comprensió del text i matisades amb uns acompanyaments pianístics propis d'un autor que estima la polifonia i la riquesa rítmica. Hi suma la seva inseparable melòdica en un àlbum que serveix per presentar la jove cantant Maria Escudero, que finalitza en aquests moments la seva etapa formativa al Taller de Músics de Barcelona.

Lo cárdeno sobre lo rojo es publica dins la col·lecció B-Sides de la discogràfica Seed Music, únicament en format digital. No obstant això, els qui adquireixin l'àlbum a través del web de Seed, obtindran un llibret amb una sèrie de deu il·lustracions originals (una per a cadascuna de les cançons i la portada) de l'artista emergent Clers Bow, així com els textos musicats i fotografies de l'enregistrament de Laia Moretó.  

Maria Escudero, veu
Joan Díaz, composició, piano i melòdica
Marc Tena, so i mescla
César J. de Cisneros, mastering

Clers Bow, il·lustracions (portada inclosa)
Laia Moretó, fotos i vídeos

Gravat entre les llunes i les aigües dels mesos d’octubre i desembre de 2022, a Feelback Studio · Barcelona.

TRACKLIST

  1. Tres crepúsculos. III ¡Adiós sol! 3:39
  2. Dos lunas de tarde. I La luna está muerta 3:20
  3. Dos lunas de tarde. II La tarde canta 3:24
  4. Canción bajo lágrimas 6:26
  5. Cueva 3:38
  6. Tres crepúsculos. II Ahora empieza la tarde 3:56
  7. Tres crepúsculos. I La tarde está arrepentida 5:26
  8. Por encontrar un beso tuyo 4:45
  9. La bandera de la libertad 3:14