Lucia Fumero by Duna Vallès
Lucia Fumero by Sílvia Poch
03-2aa
Lucia Fumero by Sílvia Poch
previous arrow
next arrow

LUCIA FUMERO

"Aquí hay inventiva, sentido del juego y canciones -unas muy luminosas, otras en penumbra- que mezclan todos estos ingredientes con mucha naturalidad"
ROGER ROCA, EL PERIÓDICO

"Composicions lluïdes, energia, ritme i girs aconseguits. Una delícia"
MARTÍ FARRÉ, NÚVOL

"Su toque es sinuoso, limpio y rotundo"
JAVIER LOSILLA, EL PERIÓDICO

Lucia Fumero és compositora, pianista i cantant. Estils d’arreu han influenciat Fumero, catalana d'arrels argentines i suïsses establerta a Barcelona. La base del seu univers, on esclaten colors únics i singulars, s’arrela al folklore i s’enriqueix gràcies al bagatge adquirit en la clàssica i el jazz. Interessada tant en les cançons amb veu i lletra com en la música instrumental, Lucia Fumero s’expressa amb un ritme marcat per un carisma i una personalitat que captiven l’oient en cada composició.

Formada entre Barcelona i Rotterdam, Lucia Fumero està a punt de presentar el seu segon àlbum discogràfic després de debutar amb Universo normal, un recull de temes propis interpretats a trio -amb Martín Leiton al contrabaix i Juan R. Berbín a les percussions- que l’ha dut a tocar als principals festivals de jazz espanyols, a més de festivals catalans i europeus com l’Athens Jazz Festival, l’Opus Jazz Club de Budapest, Jazzaldia, el Festival de Getxo i Festival de Jazz de Madrid, entre altres. Única i original en el pianisme i la composició, va guanyar el 1r Premi de Juventudes Musicales de España i el Premi a Banda Emergente de la Plataforma Jazz España. Ha col·laborat amb amics artistes i músics com Rita Payés, Salvador Sobral, Fuensanta, Nico Roig, Xavi Torres, Horacio Fumero i Magalí Datzira, entre altres.

PROPOSTES EN GIRA 2024-2025

ÀLBUMS