16 set.
EL QUARTET CASALS IMPULSA LA 1A BIENNAL INTERNACIONAL DE QUARTETS DE BARCELONA

La Biennal Internacional de Quartets de Barcelona se celebrarà del 17 al 20 de setembre de 2020 a L’Auditori de Barcelona i consistirà en una trobada de quatre dies amb alguns dels quartets més destacats de l’actualitat. A més a més, se celebrarà una Sessió professional per a formacions de cambra el 6 d’octubre a L’Atlàntida de Vic per tal de posar en contacte les formacions seleccionades de manera prèvia amb programadors i professionals del sector de la música clàssica. La Biennal és una iniciativa del Quartet Casals cocomissariada amb L’Auditori de Barcelona i amb el patrocini del Departament de Cultura i de la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Institut Ramon Llull i L’Atlàntida de Vic.

El Quartet Casals impulsa la Biennal convidant-hi grups consagrats però també emergents: els quartets Diotima, Modigliani, Marmen, Cosmos, Dalia i els propis Casals actuaran en directe i els americans Jack Quartet i els alemanys Artemis Quartett ho faran a través de L’Auditori digital interpretant estrenes d’Hèctor Parra i Pēteris Vasks, respectivament.

La programació de la trobada reivindica la figura de F. J. Haydn amb un cicle de concerts matinals i ofereix obres de compositors com L. van Beethoven, C. Debussy o D. Xostakóvitx a la vegada que estrenes absolutes i nacionals. De Luis Codera Puzo, el Quatour Diotima interpretarà l’estrena mundial Code is poetry. També el Dalia Quartet oferirà la primera audició del Quartet de corda núm. 8 sobre un tema de Cristóbal de Morales de Josep Soler.

El patrimoni musical català també hi tindrà presència amb música com la de Robert Gerhard, de qui enguany es commemora el 50è aniversari de la seva mort, o Jordi Cervelló, a més del ja esmentat Josep Soler. La nova generació d’autors catalans estarà representada per una de les nostres creadores més internacionals: la compositora Raquel García-Tomás.

L’esdeveniment, amb producció executiva de Seed Music, suposarà el tret de sortida de la temporada 2020-21 de L’Auditori i les entrades -pràcticament exhaurides per a totes les sessions- ja són a la venda. Consulteu tota la programació aquí.