16 nov.
SEED ENREGISTRA MÚSICA VOCAL D’ARREL POPULAR DE ROBERT GERHARD

Considerat com un dels compositors catalans més rellevants del segle XX, Robert Gerhard i Ottenwaelder (Valls, 1896 – Cambridge, 1970) centra el nou projecte discogràfic de Seed (volum 13 de la col·lecció Premium, en format de llibre – disc) produït amb motiu del cinquantè aniversari de la mort del músic i compositor que s’escau aquest 2020 i del 125 aniversari del seu naixement, el 2021.

La proposta, en la qual s’està treballant des de fa mesos a recer de la commemoració oficial decretada per la Generalitat de Catalunya – Any Gerhard, se centra en enregistrar l’obra vocal d’arrel popular del compositor vallenc i per a fer-ho, Seed comptarà amb una tríada de luxe: les sopranos Núria Rial i Maria Hinojosa i la mezzosoprano Anna Alàs i Jové.

La producció inclourà l’enregistrament de les obres següents: ROBERT GERHARD, obra vocal d’arrel popular (SEED013, 2020)

Cançons populars catalanes: aquest cicle consta de catorze cançons per a soprano o mezzosoprano i piano. Dedicades a Concepció Badia d’Agustí, va ser compost entre l’any 1928 i 1929. Estrena de vuit cançons el 1929 al Palau de la Música Catalana.

ANNA ALÀS I JOVÉ & ANNA CREXELLS, piano.
Cançó del lladre · La cinta daurada · L’escolta · La tornada del pelegrí · La cita · El carboneret · La comtessa de Floris · Cançó de batre

NÚRIA RIAL amb OBC, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Direcció de FRANCESC PRAT. Orquestrades el 1931. Estrenades a Viena, al festival de la ISCM de 1932 sota la direcció d’Anton Webern.
La calàndria · La mort i la donzella · El petit vailet · El Cotiló · Enemic de les dones · Els ballaires dins un sac

NÚRIA RIAL també gravarà la versió orquestral del Cancionero de Pedrell de 1941, novament amb direcció de FRANCESC PRAT.

Sis chansons populaires françaises – MARIA HINOJOSA, soprano amb FRANCISCO POYATO, piano.
Voici le mois de Mai · Les cloches de Guérande · Un rossignol vint sur ma main · La plus jeunette · La valse de Lauterbach · Me suis mise en danse

7 Haiku per a soprano, flauta, oboè, clarinet, fagot i piano (1922), amb MARIA HINOJOSA i SEED ENSEMBLE. Dirigeix FRANCESC PRAT.

L’àlbum compta amb producció musical de Santi Barguñó i s’enregistrarà a finals d’aquest 2020 a Vilanova i la Geltrú (Auditori Eduard Toldrà), a L’Auditori de Barcelona i a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí. Les notes del llibret les signa el musicòleg Julian White. La presentació de l’àlbum està prevista durant la primavera de 2021.