Elisabet Franch_Igor Cortadellas
Mané Espinosa
3N5A3868
previous arrow
next arrow
Elisabet Franch FOTO MAY ZIRCUS

ELISABET FRANCH

"Elisabet Franch is a name to remember. Her performances are not about brilliance and virtuosity, though there is a lot of them. Elisabet cares for nuances, adding melancholy here, charm there, and generally playing with a pleasant warmth"
Guy Engels, Pizzicato

La trajectòria de la flautista Elisabet Franch encara nova etapa i projectes que signifiquen un salt endavant en la seva trajectòria com a músic. Franch ha assolit gran maduresa, una tècnica precisa i refinada que ha perfeccionat com a solista tocant al costat de diverses orquestres i fent cambra en auditoris com el Carnegie Hall (Nova York) i les millors sales de la Xina, on s'ha establert els darrers anys.

Franch va formar part de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i posteriorment de l’Orchestra dell’Accademia del Teatro Alla Scala, treballant de manera directa amb Gustavo Dudamel, Gianandrea Noseda, Fabio Luisi, David Coleman, Antonello Alemandi i Sebastian Weigle, entre d’altres. El 2018 es va convertir en flauta solista de la Tianjin Symphony Orchestra a la Xina, posició que ha compaginat amb la seva carrera de solista internacional.

Ha rebut nombrosos reconeixements internacionals: el Gran Premi de la 27a World Music Competition, Vienna New Year’s International Music Competition (Viena, Àustria), 1r premi i premi del Jurat a l’American Protégé Woodwinds and Brass Competition (Carnegie Hall, Nova York, USA), Anton Rubinstein International Flute Competition (Berlín, Alemanya), Domenico Cimarosa International Flute Competition (Aversa, Itàlia) i Golden Classical Awards (Nova York, USA).​ A més a més, el 2013 el flautista Sir James Galway li va atorgar el premi 'Rising Star' al Galway Flute Festival (Weggis, Suïssa).

El seu debut discogràfic, Gypsy Airs (Solfa Recordings, 2015) va ser guardonat amb dues medalles d’or (àlbum i artista) als Global Music Awards (Califòrnia) i millor àlbum de clàssica als Akademia Music Awards (Los Angeles). Actualment prepara el llançament d'un nou àlbum gravat a Viena al costat del pianista Albert Guinovart, amb qui ja ha teixit complicitats i entesa musical a l'escenari. Un projecte cambrístic guanyador de la 27a World Music Competition que gira a l'entorn de la figura de César Franck, Edward Grieg i Camille Saint-Säens i que es publicarà la primavera de 2022.​ ​

elisabetfranch.com

Live performance with Albert Guinovart

ÀLBUMS