Ara, quan fa vint anys que toquem juntes, després de tantíssims concerts i enregistraments en Festivals d’arreu. Ara, quan coneixem gairebé tot el repertori escrit exclusivament per a trompeta i piano tan meravellós i alhora poc habitual en les sales de música de cambra (parlem d’obres d’ A. Honnegger, G.Enesco, P. Hindemith, R. Peaslee, N. Bolter, J. Turrin, E. Ewazen…). Autors de diferents estils, països i èpoques que han creat música amb textures i harmonies dialogants entre els dos instruments. Han fet del so de la trompeta una veu capaç de transmetre sensacions, emocions, amb molts colors i riquesa tímbrica que alhora dialoga amb el so del piano, buscant una gran gamma de sonoritats i jocs cambrístics. 

Ara, doncs, hem sentit que és el moment de deixar gravades algunes d’aquestes petites grans obres que ens han acompanyat en el nostre trajecte. Totes tenen un significat per a nosaltres: ens van commoure en el seu dia i ens segueixen commovent a dia d’avui.  El so que es crea, les harmonies, els caràcters tan contrastats i, sobretot, la complicitat i la llibertat que es genera entre nosaltres quan les interpretem. Perquè els quatre elements -foc, terra, aigua i aire- són representats en la música i en nosaltres. Moments càlids, moments volàtils, moments precisos, moments imaginaris.

Ens ha fet molta il·lusió que per a l’ocasió un compositor que admirem, Salvador Brotons, ens hagi escrit i dedicat una obra amb la força, l’energia i la sensibilitat que transmeten les seves peces. Impuls Vital.

Encara per arrodonir-ho més, el gran Manel Forcano ha posat la lletra. Foc, Terra, Aigua i l’Aire descriuen amb la bellesa de les paraules del poeta l’essència de tot el disc.

Temperaments és, per tant , un disc amb intencions, on els quatre elements queden reflectits arreu: en la nostra essència individual, en la nostra essència com a duet i en l’essència de la música que escoltareu. Perquè tenim els peus a la terra, el cap al vent, el cor en foc i els pensaments dúctils com l’aigua. 

Moltes gràcies a tots i cadascú de vosaltres  que heu fet possible que avui, ara, siguem on som, i que Temperaments sigui una realitat.

Mireia Farrés i Mercè Hervada

Slider