26 ag.
LAURA FARRÉ ROZADA S’INCORPORA A SEED MUSIC

La pianista, matemàtica i investigadora Laura Farré Rozada (Vilanova i la Geltrú, 1990) s’incorpora a la família Seed Music amb el seu projecte solístic. La relació entre Seed i la pianista implica el General Management de l’artista i inclou la publicació d’un nou disc a piano sol dins la col·lecció Seed Premium. Es tracta del segon àlbum de la jove intèrpret. Després de The French Reverie (Edicions Albert Moraleda, 2018), un disc d’obres contemporànies plantejat com un viatge musical a la França del segle XX, Farré Rozada publicarà a finals d’aquest 2020 amb Seed un àlbum que completa un homenatge a la figura d’Olivier Messiaen: Nimbus (Seed012).

Nimbus està concebut com una segona part i continuació del treball iniciat amb The French Reverie que explora les possibilitats creatives de l’aigua com a font d’inspiració. El repertori inclou obres de compositors i compositores internacionals com Maurice Ravel, Yixuan Zhao (encàrrec pel disc i estrena mundial), Josep Maria Guix, Unsuk Chin, Anna Þorvaldsdóttir, Tōru Takemitsu, Dai Fujikura i Pierre Jodlowski. La voluntat de la jove pianista vilanovina també és que aquest segon disc esdevingui una experiència visceral i estimulant per a qualsevol persona que tingui ganes de descobrir aquest repertori. La publicació i presentació de Nimbus està prevista a partir del primer trimestre de 2021. Dues de les dates de presentació ja confirmades són el 9 i 10 de maig a la Fundación Juan March, a Madrid.

Laura Farré Rozada va realitzar una gira de 27 concerts amb The French Reverie per cinc països diferents (Espanya, Regne Unit, Bulgària, Estats Units i Canadà), va rebre múltiples elogis per part de la crítica musical internacional, així com una nominació ‘Rising Star’ a la BBC Music Magazine. Farré també ha estat convidada a donar conferències sobre matemàtiques i música a la Boston University, el Colorado College i la University of Colorado de Colorado Springs. Actualment combina la seva faceta concertística i de divulgació musical (amb un espai setmanal al programa radiofònic Las Mañanas de RNE) amb un doctorat al Royal Birmingham Conservatoire i viu entre Catalunya i Anglaterra. Benvinguda, Laura!

Veieu una interpretació de Laura Farré Rozada: Henri Dutilleux, Sonate pour piano (III).

Foto de Motiejus Salkauskas